Plat T1M | Mengenai T1M
15456
page-template-default,page,page-id-15456,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Mengenai T1M

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Kementerian Pengangkutan Malaysia telah memberi kelulusan kepada Pertubuhan Transformasi Anak Muda Malaysia, untuk menguruskan penjualan nombor pendaftaran kenderaan khas ‘T1M’ yang membawa maksud Transformasi 1 Malaysia. Ia selaras dengan misi Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, dan pihak kerajaan yang sedang melaksanakan pelbagai usaha Transformasi Nasional 2050.

 

Bagi pembeli yang berjaya, tempoh pendaftaran adalah sehingga 30 Julai 2018 dan, semua proses pendaftaran hanya boleh dilakukan di Jabatan Pengangkutan Jalan JPJ cawangan Wangsa Maju, Wilayah Persekutuan.

 

Hasil jualan nombor pendaftaran khas ‘T1M’ ini akan disalurkan kepada Pertubuhan Transformasi Anak Muda Malaysia, bagi melaksanakan usaha transformasi anak muda dalam bidang pendidikan dan kebajikan.

 

Antaranya program pembangunan modal insan yang sangat penting untuk dilaksanakan, kerana situasi masalah sosial dikalangan remaja, masa kini sangat membimbangkan.

 

Sokongan kerajaan, agensi korporat, swasta, dan semua pihak amat diperlukan bagi membentuk anak muda yang bakal menjadi pelapis generasi akan datang, ia amat penting kerana jika mahu melihat masa depan sesebuah negara, maka lihatlah pemuda-pemudinya pada hari ini.