Plat T1M | Mengenai Pertubuhan
15626
page-template-default,page,page-id-15626,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Mengenai Pertubuhan

PERTUBUHAN TRANSFORMASI ANAK MUDA MALAYSIA ditubuhkan atas dasar cintakan kepada Negara dan mahukan generasi belia mempunyai sikap yang sama. Generasi belia adalah tunggak sebuah negara dalam kesinambungan untuk menjadi sebuah Negara yang mempunyai matlamat yang jelas dan maju. Ini sejajar dengan Program Transformasi Negara (NTP) dilancarkan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak yang didukung oleh Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Program Transformasi Kerajaan (GTP) yang telah di perkenalkan pada tahun 2010 yang membentuk pelan yang merintis menggerakkan Malaysia ke arah mencapai status negara maju. Terdapat lebih sejumlah 13.6 juta generasi belia di Malaysia yang mewakili pelbagai peringkat umur iaitu lebih daripada 48 peratus dari jumlah populasi Malaysia. Oleh itu, peranan generasi belia amat penting demi Transformasi Negara ke arah yang lebih maju.

 

Pertubuhan Transformasi Anak Muda Malaysia telah didaftarkan di Jabatan Pedaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) pada 12 hb Februari 2014 dengan bernombor pendaftaran PPM-006-14-12022014.

Aktiviti Pertubuhan